Home / Over YesPlease

Wie zijn wij?

Een goede kop koffie… een beter begin van de dag bestaat er eigenlijk niet. En ook de rest van de dag zorgt zo’n ‘lekker bakkie’ voor een heerlijk moment voor jezelf. Niet voor niets is ons motto: better coffee, happy days! Happy days voor jou als koffiedrinker én voor onze koffieboeren. Want doordat wij onze koffiebonen rechtstreeks bij lokale boeren inkopen en ze daarvoor een eerlijke prijs betalen, kunnen wij jou laten genieten van een heerlijk en eerlijk kopje betaalbare koffie van topkwaliteit. Jij blij, zij blij, wij blij! Alles wordt beter met aandacht, respect en plezier en dat geldt zeker ook voor onze koffie. Het drinken van YesPlease koffie is een lifestyle waar iedereen happy van wordt.

 

YesPlease is gestart in Nederland, maar ons uiteindelijke doel is om wereldwijd de koffiewereld te veroveren en overal mensen te verrassen met een eerlijk en heerlijk kopje koffie. YesPlease koffie vind je al bij een groot aantal vier- en vijfsterrenhotels in binnen- en buitenland. Nu gaan we ook de consumentenmarkt veroveren met onze eerlijke en heerlijke koffie. Zodat we ook jou, waar je ook bent, de ultieme koffiebeleving kunnen bieden en onze boeren een beter bestaan.

Mooi verhaal, zul je wellicht denken. Maar uiteindelijk draait het toch ook allemaal om smaak en kwaliteit. We kunnen je verzekeren: op dat vlak doen wij géén concessies. Integendeel zelfs. Sommige koffiemerken gebruiken voor hun productie soms tot wel vier soorten koffiebonen, afkomstig uit verschillende landen. Vaak wordt dit gedaan vanuit kostenoverweging en omdat door het blenden kleine fouten – zoals een iets minder goede branding – wat verdoezeld kunnen worden. Bij YesPlease produceren we echter uitsluitend single origin koffie. Dit staat garant voor premium koffie in de puurste vorm, met een uitgesproken smaakkarakter dat net zoals bij wijn ieder jaar net iets anders kan zijn. Onze bonen branden wij volgens een uniek Italiaans YesPlease recept. De koffie wordt daarna direct vacuüm verpakt in een (biologisch afbreekbaar) cupje zodat de intense smaak behouden blijft..

Wat smaak en kwaliteit betreft gaan wij dus altijd voor het hoogst haalbare. Nu onze andere visie: eerlijke koffie produceren. De koffieketen is vaak weinig transparant en bestaat gemiddeld uit zo’n vijftien à twintig schakels. Deze zijn lang niet allemaal van toegevoegde waarde voor de kwaliteit van jouw koffie, maar vragen wél geld voor hun werk waardoor de boer minder betaald krijgt. Onze missie is om dit voorgoed te doorbreken. Daarom nemen wij bij YesPlease heel bewust een groot aantal van deze schakels weg door onze koffiebonen rechtstreeks bij lokale boeren in te kopen. Hierdoor kunnen wij hen een eerlijke prijs bieden voor hun product. Met als missie ‘changing the chain for good’ laten wij de internationale koffiewereld zien dat het ook anders én beter kan.